Головна » 2018 » Грудень » 11 » Семінар методичного об’єднання 5 грудня 2018 року
13:33
Семінар методичного об’єднання 5 грудня 2018 року

5 грудня 2018 року на базі Миколаївського базового медичного коледжу було проведено семінар методичного об’єднання викладачів інформатики та програмування ВНЗ І-ІІ рівнів акредитації Миколаївської області, в якому приймали участь представники від дев’яти ВНЗ міста та області.

 

 

Список учасників засідання

з/п

Навчальний заклад

Прізвище ім’я по-батькові

  1.  

КВНЗ Новобузький педагогічний коледж

Предко Андрій Михайлович

  1.  

Новобузький коледж Миколаївського НАУ

Васильченко Юрій Леонідович

  1.  

Миколаївський будівельний коледж КНУБА

Круковська  Віра Олександрівна

  1.  

Коледж МНУ імені В.О. Сухомлинського

Авраменко Олексій Іванович

  1.  

Миколаївський коледж транспортної інфраструктури Дніпропетровського національного університету залізничного транспорту імені академіка В. Лазаряна

Кириченко Наталія Віталіївна

  1.  

Миколаївський державний коледж економіки та харчових технологій

Яковлева Олена Анатоліївна

  1.  

Миколаївський коледж музичного мистецтва

Зінченко Вікторія Анатоліївна

  1.  

Миколаївський коледж культури і мистецтв

Ліпченко Юрій Олександрович

  1.  

Миколаївський базовий медичний коледж

Гончарук Алевтина Пилипівна

Тягун Костянтин Володимирович

Верламова Наталія Олександрівна

 

Розпочався захід з привітального слова заступника директора з навчальної роботи Миколаївського базового коледжу Ткаченко Анджели Вікторівни, яка тепло привітала учасників семінару, докладно презентувала свій навчальний заклад   та побажала плідної праці в вирішенні нагальних проблем методоб’єднання.

 

Програма семінару

09.30–10.00

Реєстрація учасників обласного методичного  об’єднання

10.00–10.15

Привітальне слово заступника директора з навчальної роботи Ткаченко А.В.

10.15–12.45

Відкриття наради

 

Вступне слово голови обласного методичного об’єднання викладачів інформатики та програмування  ВНЗ І-ІІ р.а. Круковської В.О.

 

Засідання круглого столу:

 

«Викладання дисципліни «Інформатика»  у ВНЗ І-ІІ р.а.за новими стандартами освіти»

 

1. Питання розробки програми з дисципліни «Інформатика» профільної загальноосвітньої школи

(В.О. Круковська)

2. Розробка робочої навчальної  програми з дисципліни «Інформатика»  для студентів І курсу, що навчаються на основі базової  загальної середньої освіти

(А.П. Гончарук)

3. Компетентнісний підхід у викладанні Інформатики

(К.В. Тягун)

4. Сучасні онлайн інструменти інтерактивного навчання

(А.П. Гончарук)

5. Звіт голови обласного методичного об’єднання викладачів інформатики та програмування про участь у роботі Всеукраїнського МО викладачів інформатики та комп’ютерних технологій в м. Вінниця 25-26.10.2018р. 

(Круковська В.О.)

6. Обговорення порядку проведення, термінів, розробки комплектів завдань для ІІ етапу (обласного) Всеукраїнської олімпіади з інформатики та комп’ютерної техніки

(Учасники наради)

7. Обговорення виконавців та термінів розробки комплектів завдань для ІІІ етапу  Всеукраїнської олімпіади з інформатики та комп’ютерної техніки

(Учасники наради)

12.45 –14.00

Обмін думками з питань, які розглядалися на методичному об’єднанні. Обмін досвідом.

 

Відповідно програми семінару було заслухано 5 доповідей учасників. Для обговорення та схвалення були представлені методичні розробки викладачів Миколаївського базового медичного коледжу. Матеріали виступів викладачів можна переглянути за відповідним посиланням в кінці сторінки (або в каталозі файлів). Аналогічно можна переглянути представлені на розгляд методичні розробки.

 

 

Звіт голови обласного методичного об’єднання викладачів інформатики та програмування про участь у роботі Всеукраїнського МО викладачів інформатики та комп’ютерних технологій в м. Вінниця 25-26.10.2018р. Круковської В.О. включав інформацію щодо участі та результатів ІІІ етапу ХІ Всеукраїнської олімпіади з інформатики та комп’ютерної техніки серед студентів закладів вищої освіти І-ІІ рівнів акредитації України, який відбувся  16 – 18 травня 2018 року на базі Державного вищого навчального закладу «Гірничо-електромеханічний коледж ДВНЗ «Криворізький Національний Університет». В олімпіаді взяли участь 25 областей. Від Миколаївської області брав участь студент 3-го курсу МБК КНУБА Хачатрян Павло, який посів почесне IV місце.

 

Студента підготували викладачі ЦК «Інформатика та обчислювальна техніка» – Маламан А.Ф. та Круковська В.О. Супроводжувала на Олімпіаду студента викладач Маламан А.Ф. Алла Феліксівна брала участь в роботи журі Олімпіади в секції з MS Office Excel.   Також виступила на засіданні Всеукраїнського МО з доповіддю «Вплив сучасних інформаційних технологій на підвищення мотивації студентів МБК КНУБА при засвоєнні знань в навчанні». Публікація тезисів в матеріалах доповідей на ХІ Всеукраїнській олімпіаді  з інформатики та комп’ютерної техніки серед студентів ВНЗ І-ІІ рівнів акредитації.

 

 

 В рамках обговорення порядку проведення, термінів, розробки комплектів завдань для ІІ етапу (обласного) Всеукраїнської олімпіади з інформатики та комп’ютерної техніки учасники семінару прийняли наступні рішення з розподілу роботи по розробці комплектів завдань для поповнення бази ІІ та ІІІ етапів ХІІ Всеукраїнської олімпіади з інформатики та комп’ютерної техніки:

 

До 1 березня 2019 року необхідно викладачам ВНЗ переслати голові методичного об’єднання Круковській В.О. в електронному вигляді розроблені варіанти завдань залежно від обраної тематики.

 

До 15 березня 2019 року голова методичного об’єднання опрацьовує надіслані комплекти та формує базу завдань ІІ етапу ХІ  Всеукраїнської олімпіади з інформатики та комп’ютерної техніки відповідно до Положення про ХІ Всеукраїнську олімпіаду з інформатики та комп’ютерної техніки 2017-2018 навчального року.

 

Орієнтовно 21 березня 2019 року відбудеться ІІ етап ХІІ Всеукраїнської олімпіади з інформатики та комп’ютерної техніки 2018-2019 навчального року в Миколаївський області на базі Миколаївського будівельного коледжу КНУБА.

 

Також Круковською В.О. підіймалось питання участі студентів області в відкритому VIІІ Турнірі з програмування серед студентів ВНЗ І-ІІ р.а., який щорічно проводиться на базі Миколаївського будівельного коледжу КНУБА.  Відповідальна за організацію та проведення заходу – циклова комісія «Інформатика та ОТ». Орієнтовна дата проведення Турніру в поточному навчальному році – 17 квітня 2019 року.

 

Засідання відбулось в діловій і доброзичливій атмосфері.

Голова обласного методоб’єднання викладачів інформатики та програмування ВНЗ І-ІІ р.а. Круковська В.О. висловлює подяку всім викладачам методоб’єднання, які знайшли можливість і бажання долучитись до роботи семінару, незважаючи на складні матеріальні умови, висловлює подяку всім викладачам  і адміністрації  Миколаївського базового медичного коледжу, які професійно виконали свої обов’язки щодо організації та проведення заходу.

 

Дякую колегам за змістовну роботу, професійне спілкування, думки та ідеї. Від щирого серця бажаю всім нам мира, здоров’я, творчого натхнення, плідної співпраці!

 

Матеріали Миколаївського базового медичного коледжу МО від 05.12.2018р

Звіт голови обласного методичного об’єднання викладачів інформатики та програмування про участь у роботі Всеукраїнського МО викладачів інформатики та комп’ютерних технологій ВНЗ І-ІІ р.а в м. Вінниця 25-26.10.2018р

Матеріали Всеукраїнського МО викладачів інформатики та комп’ютерних технологій ВНЗ І-ІІ р.а. в м. Вінниця 25-26.10.2018р. 

Матеріали ІІІ етапу ХІ Всеукраїнської олімпіади з інформатики та комп’ютерної техніки серед студентів закладів вищої освіти І-ІІ рівнів акредитації України

МЕТОДИЧНІ РЕКОМЕНДАЦІЇ щодо виконання лабораторних робіт з дисципліни «Чисельні методи»

Звіт роботи методичного об’єднання на 2017-2018

План роботи методичного об’єднання на 2018-2019

Фото семінару 

Переглядів: 337 | Додав: max-naz | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar